上善若水, 以柔克刚

De hoogste goedheid is als water: Wat zacht is, is sterk. Lao Zi

Dong

De kern van mijn behandelingen en lessen: verbinding tussen Oost en West, oude wijsheid en moderne kennis, diepgang en eenvoud, structuur en creativiteit, serieus leren en plezier maken. Ik geloof in de levenskracht in ieder mens en wil graag jou inspireren om je eigen levenskracht te ontdekken en te benutten.

Mijn oorsprong ligt in China met een rijke cultuur zoals Taoïsme, Boeddhisme en Confucianisme. Hiervan heb ik onbewust veel meegekregen, zoals begrippen van Qi, Yin & Yang, 5 elementen, Qigong/Taiji, voedingsleer, acupunctuur en kruiden. In de loop der jaren heb ik enorm veel levenskracht kunnen putten uit deze oceaan van kennis en wijsheid, dan wel bewust!

In China heb ik mijn masterdiploma gehaald in “Early Childhood Psychology & Education”, waarna ik mijn levenspad naar Nederland volgde. Ruim 13 jaar begeleidde ik vele gezinnen als maatschappelijk werker bij een kinderwelzijnsorganisatie. Dit deed mij groeien als mens.

Al van jongs af aan heb ik mijn passie ontdekt voor dansen, gymnastiek en lichamelijke bewegingen. De zoektocht naar de ware “IK” heeft geleid tot het volgen van diverse trainingen en workshops in onder andere Reiki (I & II), Allround Massage, Dynamic Yoga (200 uur), Yin (Yang) Yoga, Taiji/Qigong en Vipassana meditatie, onder leiding van bekwame docenten zowel in Nederland als in het buitenland. De helende kracht van Qi (prana, levensenergie) heeft mijn lichaam en geest meer in harmonie gebracht.

In 2013 heb ik Klassieke Shiatsu Therapie (4 jaar HBO-niveau) en Do-in Docentenopleiding met succes afgerond. Beide opleidingen, in het bijzonder de begeleiding van master Alan Nash, hebben mij enorm verrijkt met de oude wijsheid uit China en Japan. Ik ben THUIS gekomen in mijn Hara/Dan Tian, het centrum van mijn lichaam.

学无止境 – het leren kent geen eind. In 2017 ben ik Universal Healing Tao Instructor gewordenAlle puzzelstukken zijn via de trainingen bij master Mantak Chia, de grondlegger van UHT, op een complete bedding gevallen. In 2021 heb ik als cum laude ook de 3-jarige Acupunctuur Opleiding afgerond. Het voortdurend verdiepen van kennis en wijsheid houdt mij altijd geïnspireerd en verfrist.