Persoonlijk traject

世事无常,而无常即有常

Alles in de wereld is vergankelijk, vergankelijkheid is juist bestendigheid. Boeddha

Persoonlijk traject

Verschillende oorzaken kunnen lichaam en de geest uit balans brengen: denk aan weersomstandigheden, emoties, te hard werken en te weinig rusten of onevenwichtige voeding. Soms word je “gedwongen” een stap terug te nemen – je lichaam en geest roepen je een halt toe.  

Deze momenten – hoe moeilijk soms ook – zijn juist een uitnodiging aan jou: om stil te staan bij jezelf, om een diep onderzoek te doen naar jezelf, om jezelf weer op te laden en/of om een nieuwe koers uit te stippelen. Een persoonlijk traject doorloop je met jouw eigen helende kracht én met mijn katalyserende ondersteuning… 

Intake & diagnose

Het eerste consult duurt 90 minuten en bestaat uit de volgende stappen:

  • een uitgebreid intakegesprek om je klachten en verwachtingen in kaart te brengen. Hierbij worden er vragen gesteld over allerlei zaken die van belang zijn voor je gezondheid.
  • het stellen van een diagnose door middel van het kijken naar je tong, het voelen van je pols, de palpatie van o.a. je buik en/of rug.
  • een korte doelgerichte behandeling

Behandelplan

Aan de hand van de diagnose kunnen we samen een behandelplan opstellen, afgestemd op je eigen behoeftes en tempo. In het begin zullen de behandelingen één keer per week (maximaal binnen twee weken) plaatsvinden. Over het algemeen zijn er 5-10 sessies nodig om bepaalde resultaten te bereiken. Voor chronische en/of ernstige klachten kan het traject langer duren. Gaandeweg zullen we bekijken waar je bent, wat je hebt bereikt en wat je nog nodig hebt. Het doel is natuurlijk dat je snel op je eigen kracht verder kunt. 

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgsessies maak ik gebruik van een combinatie van gesprekken, verschillende behandelmethodes en oefeningen, afhankelijk van je lichamelijk en geestelijke toestand. Daarnaast krijg je ook stap voor stap adviezen over bijvoorbeeld voeding, oefeningen en/of leefstijl om thuis toe te passen. Jouw actieve participatie is essentieel voor de progressie in het herstelproces!

Onderhoud boost

Na een intensieve behandelperiode, voel je dat de balans weer hersteld is en de rust  terugkeert in het leven. Dan kan je het traject afronden. Echter, het is zeker aan te raden om van tijd tot tijd een onderhoud boost te geven – voorkomen is immers beter dan genezen!